Hoe voer je Florian?

Florian rantsoen: volg het stappenplan

Bepaal eenvoudig in 4 stappen dé Florian combinatie voor jouw paard

Stap 1: de basis

De basis van ieder goed rantsoen bestaat uit voldoende hooi van goede kwaliteit en onbeperkt toegang tot water, het liefst zo zuiver mogelijk. Wanneer je paard grondwater drinkt, dan is het verstandig om het ijzer gehalte te laten onderzoeken. 

Stap 2: gemixt ruwvoer

Vervolgens kies je een van onze ruwvoer mixen: de Basic Pure, Basic Growth of Total Plus. 

Basic Pure

Voor paarden met lagere eiwit- & energiebehoefte. 

  • Lichte arbeid 
  • Weinig extra spieropbouw noodzakelijk
  • Paarden vanaf ca. 7 jaar 
  • Sobere rassen

Basic Growth

Voor paarden met een hogere eiwit- & energiebehoefte.

  • Gemiddeld tot zware arbeid 
  • Extra spieropbouw noodzakelijk 
  • Opgroeiende paarden tot ca. 7 jaar
  • Dragende en lacterende merries
  • Gepensioneerde paarden die moeilijk op gewicht blijven

Total Plus

Geschikt voor paarden die goed functioneren op enkel ruwvoer. De toegevoegde vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat dit unieke product als volledig voer gebruikt kan worden.

Wanneer je Total Plus voert, is een aanvulling met ViMi-Plus niet nodig, dus dan kun je stap 3 overslaan. Wel kan er extra op energie worden gestuurd met een muesli van stap 4.

Stap 3: Wel of geen ViMi-Plus 

Ga je Basic Pure of Basic Growth voeren, dan is een aanvullend product noodzakelijk om er zeker van te zijn dat je paard voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Heb je in stap 2 de keuze gemaakt voor Total Plus? Dan hoef je geen ViMi Plus bij te voeren. Deze is namelijk al toegevoegd aan de Total Plus. 

Heeft je paard buiten de ruwvoermix geen aanvullende energiebehoefte? Dan is het bijvoeren van onze ViMi-Plus korrel voldoende. Deze sterk geconcentreerde korrel voer je in een kleine hoeveelheid en bevat vitaminen, mineralen en spoorelementen in een hoge dosering. 

Wil je jouw paard wel graag van extra energie voorzien? Maak dan in stap 4 de keuze voor één van onze muesli’s. Je kunt de ViMi-Plus dan weglaten. Je voert dus niet én ViMi-Plus en een muesli. 

 

 

Stap 4: Sturing op energie

Heeft jouw paard een specifieke energiebehoefte? Dan kies je in plaats van de ViMi-Plus Balancer uit stap 3, voor een van onze muesli’s. 

First Care

Voor een soepele rantsoens overgang en een optimale werking van de spijsvertering. Wanneer je overstapt naar een Florian rantsoen, dan is dit de ideale muesli om mee te starten.

Slow Impact

Voor paarden die niet voldoende energie uit enkel ruwvoer halen en die qua gewicht aan mogen komen, maar die niet heet mogen worden. Zorgt voor controleerbare energie.

Energizer

Voor paarden die flegmatiek kunnen zijn en die scherper, energieker en actiever mogen zijn. De Energizer is bij piekmomenten tijdens zware trainingen en/of wedstrijden te combineren met de Power Fit, voor een extra boost. 

Power Fit

Voor paarden die extra spierkracht en spieropbouw nodig hebben. Ook geschikt voor oudere paarden met een extra eiwitbehoefte. De Power Fit is bij piekmomenten tijdens zware trainingen en/of wedstrijden te combineren met de Energizer, voor een extra boost.

Meer weten?

Neem telefonisch contact op met een adviseur 
of nodig een adviseur uit op stal. 

Nieuwsgierig wat je jouw paard zou moeten
voeren? Bereken dit eenvoudig met onze 
paardenchecker.