Florian Voerconcept

Ons doel

Wij willen paarden gezonder laten eten en van daaruit willen we “Paarden laten floreren”!

Wij zijn er van overtuigd dat de voeding van het paard terug moet naar de basis en dat deze voeding passend moet zijn bij de natuurlijke behoeften. Onze unieke manier van voeren is daar dan ook volledig op gebaseerd.

In de moderne manier van paardenhouden, wordt vaak onvoldoende rekening gehouden met het complexe verteringsstelsel van het paard. Als gevolg daarvan, zien we veel stofwisselings- en spijsverteringsproblemen ontstaan. Met onze door de natuur geïnspireerde manier van voeren, wordt het verteringsstelsel van het paard geoptimaliseerd. Ons gemixte ruwvoer speelt hierin de absolute hoofdrol!

Het Florian Voerconcept is opgezet voor ieder paard: van recreatie tot sport. Want ieder paard functioneert en presteert het beste bij een gezond rantsoen dat op maat is samengesteld.

Hoe werkt dit dan?

Paarden zijn van nature ruwvoer-eters. In de natuur grazen ze gemiddeld 16 uur per dag en daarbij eten ze droog, stengelig maar ook gevarieerd ruwvoer. Dit doet een paard vanuit de natuurlijke behoefte om de maag doorlopend te voorzien van voedsel. 

Met Florian Horsefood gaan we terug naar deze natuurlijke basis:

  • We combineren meer variatie in ruwe celstof met vezels, voor ene optimale darmflora;
  • We optimaliseren de ruwvoergift, door het aanbieden van verschillende vezel- en ruwe celstofbronnen;
  • We neutraliseren de maag, door een langere kauwtijd en daarbij meer speekselaanmaak te creëren; 
  • We stimuleren een gezonde spijsvertering, zoals een paard dit van nature gewend is;
  • We activeren een gezond immuunsysteem, dat een paard sterker maakt van binnenuit.

Hiermee brengen we paarden terug naar de basis met lekkere, gevarieerde én gezonde voeding!

Wat maakt ons anders?

Je kent vast de traditionele manier van voeren: de basis wordt gevormd door enkelvoudig ruwvoer (hooi) en dit wordt aangevuld met krachtvoer (brok en/of muesli).

Wij doen het anders! Binnen ons Florian voerconcept bestaat de basis van het rantsoen eveneens uit hooi. Dit wordt aangevuld met Florian gemixt ruwvoer, welke een variatie aan vezels en ruwe celstoffen bevat. Vanuit deze solide basis beoordeel je per paard of aanvulling met een vitamine-mineralen korrel voldoende is, of dat een muesli om gericht op energie te sturen beter op zijn plaats is. 

Contact

Neem contact op via het formulier
of bekijk onze verkooppunten.