Over Florian

| Voeren doe je met een plan

Elk paard en elke situatie is verschillend en het voeren van jouw paard is maatwerk. Bij ieder paard, ongeacht of het een sportpaard is of een recreatiepaard, bestaat het rantsoen in de basis uit gras of hooi van goede kwaliteit en uiteraard onbeperkt toegang tot water.

Gezond eten voor jouw paard

Wanneer je daarbij ook een grotere variatie aan vezels aanbiedt aan je paard, heeft dit een bewezen positief effect op de darmflora. Een optimale darmflora zorgt voor een goede gezondheid en een sterke weerstand. Daarom wordt de basis van een Florian rantsoen gevormd door onze gemixte ruwvoeders, die stuk voor stuk een rijke variatie aan vezels bevatten!

florian-horsefood-piramide-voerconcept

Rantsoen op maat

In onze mixen worden verschillende vezel structuren en ruwe celstoffen gecombineerd. Afhankelijk van de prestaties die jij van jouw paard verwacht, maak je de keuze voor een gemixt ruwvoer. Vervolgens vul je het rantsoen aan met een balancer, muesli en/of oerbrok en wanneer nodig een supplement. Hieronder nemen je we stap voor stap mee door het samenstellen van een Florian ranstoen.

Hulp nodig bij het kiezen?

Vind je het lastig om een compleet rantsoen samen te stellen voor jouw paard? Neem dan contact met ons op via onze zakelijke What’s app: 085-0604129. Onze voedingsdeskundigen helpen je graag en komen gewoon langs bij jou op stal. Past Florian toch niet bij jou? Onze hulp is vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

florian-horsefood-basis-rantsoen-paard-hooi

| Stap 1: De Basis

Goed hooi en onbeperkt water

Je paard verteert het grootste gedeelte van zijn voeding in de dikke darm en haalt het merendeel van zijn energie uit de vertering van vezels. Daarom is goed en voldoende hooi altijd de basis van het rantsoen van je paard.

florian-horsefood-gemixt-ruwvoer-paard

| Stap 2: Vezels toevoegen

Ruwvoermixen

Florian ruwvoermixen vormen, in combinatie met goed hooi, een ideale basis van het dagelijkse rantsoen. De ruwvoermixen bevatten verschillende vezels en ruwe celstofbronnen, waardoor de spijsvertering van je paard wordt gestimuleerd en gezond blijft.

florian-horsefood-paardenvoeding-muesli-oerbrok-balancer

| Stap 3: Aanvullen

Balancer + Muesli & Oerbrok

Afhankelijk van de prestatie die jij van jouw paard verwacht, vul je het rantsoen aan met een Balancer, Muesli en/of Oerbrok. Onze producten zijn zo ontwikkeld dat je nauwkeurig kunt sturen op power en energie. Vanwege de unieke samenstelling van onze producten is een lage dosering krachtvoer voor de meeste paarden al voldoende.

| Stap 4: Finetunen

Supplementen

Met onze Florian supplementen uit de Finest Enrichment lijn, kun je het rantsoen van jouw paard perfect finetunen. Onze supplementen worden met de grootste zorg samengesteld vanuit natuurlijke producten. Het is dan ook een natuurlijk steuntje in de rug!

| Certificering

Vanaf begin 2022 mogen wij ons gecertificeerd GMP+ FSA geborgd noemen. In de loop der jaren hebben GMP+ gecertificeerde bedrijven en de bijbehorende Certificatie Instellingen een solide reputatie opgebouwd op het gebied van betrouwbaarheid in de diervoederindustrie. Ze hebben het vertrouwen van afnemers en leveranciers verdiend. Dit komt doordat de gehele GMP+ Community samenwerkt, om te voldoen aan de GMP+ Feed Safety Assurance (FSA) en GMP+ Feed Responsibility Assurance (FRA) standaarden. Wij zijn trots dat we hier als Florian Horsefood onderdeel van uit mogen maken.

Veilig en verantwoord diervoeder = GMP+ FSA geborgd

florian-horsefood-gmp-plus-gecertificeerd

| Ambassadeurs

 • We zijn met Florian in aanraking gekomen omdat wij op zoek waren naar een ruwvoer die voor ons de juiste combinatie heeft van de verschillende voedingsstoffen.  Omdat onze paarden veel in de sport moeten presteren is het belangrijk dat zij goed eten, zich goed voelen en zichtbaar in een goede conditie zijn en blijven. Op stal voeren wij het gemixte ruwvoer vanuit de grote baal en als we op concours gaan dan nemen we de kleine pakken mee. Ze krijgen 2 keer per dag 2 kilo en ze eten het heel graag. We zijn er erg tevreden over!

  Liesje Vrolijk - Stal V Team
 • Ik ben Florian begonnen met voeren omdat ik moeilijk de juiste afstemming qua voer voor mijn verschillende paarden kon krijgen. Mijn ene paard werd snel te dik en de andere juist te dun. Op basis van een uitgebreid advies van Florian heb ik nu alle paarden op mooi gewicht zonder dat ik verschillende merken hoef te voeren. Daarnaast krijgen mijn paarden nu meer ruwvoer binnen en hoef ik minder krachtvoer te voeren zonder dat kracht en energie verloren gaat. Ze vinden het voer heel lekker en de vacht van alle paarden zien er glanzend uit. Heel blij dat ik Florian ontdekt heb! Ik kan het iedereen aanraden.

  Carlijn Vaessen
 • Wij voeren al vanaf het begin Florian Horsefood en wij zijn groot fan. Wij hebben paarden van alle leeftijden staan. Voor ieder paard hebben we een passend voerschema. Er word altijd fijn meegedacht en advies gegeven. Er zijn veel opties waardoor wij ieder paard de optimale voeding kunnen geven. Wij krijgen vaak complimenten dat onze paarden er zo goed uit zien. Ook merken wij dat onze paarden lekker in hun vel zitten en een goede gezondheid hebben. De energie die ze hebben is bruikbaar en goed te doseren. Ook heeft het voer veel bijgedragen aan de krachtwinning van onze paarden. Wij zijn dus ontzettend blij met Florian!

  Britt & Esmee van de Wouw
 • Ik heb een 7 jarig dressuurpaard. Deze heb ik een jaar geleden gekocht. Aan de magere kant, maar vooral heel veel huidklachten. (Overal op zijn huid kleine bultjes) Ik heb er verschillende dierenartsen bij gehad en we hebben van alles geprobeerd. Alleen niks werkte echt. Toen kwam Bart bij mij thuis en zei dat dit beholpen kon worden met het juiste voer. Ik ben begonnen met Florian te voeren en al snel werden de bultjes minder en begon het paard zich beter te voelen. Nu, 5 maanden verder heb ik een heel ander paard en zonder huidproblemen! Ik geloofde er nooit zo in, maar het juiste voer doet wonderen!

  Sharonne Jansen
 • We started feeding Florian horse food since Feb 2019. The difference is undeniably satisfying. Most of the horses enjoyed the change immediately but for some it took a while to get used to it. We have 8 dressage horses in training, from just saddle broken 3 year olds, 11-13 year old competition horses and a 20 year old retired GP horse.

  Lees verder

  Vivian Chang
 • Ik voer nu sinds een paar maanden Florian Horsefood en merk enorm veel verschil in het gedrag, de vacht, de conditie en de spiermassa van mijn paarden en ze likken de voerbakken schoner dan ooit. Ik heb thuis 3 fantastische paardjes staan en dat zijn Inita, Charmain PH Z en Angela. Ik rij met Inita op internationaal niveau van de eventing en Charmain en Angela ben ik aan het opleiden voor het hogere werk. Ik wil graag met Florian Horsefood mijn paarden klaar maken voor het EK niveau. Ik ben sinds oktober 2021 opgenomen in het A-kader van de eventing junioren en wil graag strijden voor mijn plekje in Team NL. Ook stellen wij ons thuis op als een Florian verkooppunt en helpen wij graag om jouw paarden net zo gezond, blij en sportief te maken als die van ons!

  Rina van der Kolk
 • florian-horsefood-ambassadeur-rixt-van-der-horst

  Sinds begin 2022 mag ik trotse ambassadeur zijn voor Florian Horsefood. Oprichter Steven vertelde mij over hun vernieuwende en unieke voerconcept waarin zijn willen bijdragen aan de verbetering van het paardenwelzijn. Dit staat ook bij mij hoog in het vaandel en ik was meteen nieuwsgierig. wat mij aanspreekt is dat alles gericht is op natuurlijke producten en een gezond verteringsstelsel. Het begint met een goede basis, aangevuld met producten naar behoefte per paard. Zo blijven mijn paarden in topconditie!

  Rixt van der Horst

| The Road to Paris - Rixt van der Horst

Op dit moment behoort Rixt van der Horst tot de wereldtop met in totaal vijf wereldtitels, drie Europese titels en vijf Paralympische medailles.

Met Eisma’s Akuna Matata is de Route de Paris ingezet richting de Spelen van 2024! Als trotse sponsor volgen wij dit avontuur natuurlijk op de voet en tellen we samen af:

 

florian-horsefood-ambassadeur-rixt-van-der-horst
72Days
4Hours
11Mins
55Secs

[instagram-feed feed=1]

Contact

Neem contact op via het formulier
of bekijk onze verkooppunten.