In balans door zeewier?

florian-horsefood-balans-zeewier-blog

In veel van onze producten gebruiken wij uniek combinaties van geselecteerde zeewieren. Waarom? Zeewier wordt al eeuwenlang gegeten door de mens, meer dan 10.000 jaar gelden gebruikten Chinezen dit bij bijvoorbeeld een schildklierzwelling. De Romeinen gebruikten het als middel tegen gewrichtsproblemen.

Zeewier voor paarden

Maar is zeewier dan ook zo goed voor paarden? Zeewier is een ideale bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat zeewier vezels en vele bioactieve ingrediënten die verschillende positieve effecten hebben op de gezondheid.

Effect van zeewier op de gezondheid van het paard

Een geselecteerde zeewiermix kan verzuring in de dikke darm verminderen en de opname van nutriënten verbeteren. Zeewier is een perfect ingrediënt in de voeding van het paard, zeker als het paard last heeft van een gevoelige maag of een verstoorde vertering.   

Welke zeewiersoorten zijn er?

Er zijn heel veel zeewiersoorten die onder verschillende omstandigheden in verschillende delen van de wereld groeien. We kunnen al deze soorten in drie hoofdcategorieën onderverdelen: groene, rode en bruine. Het is belangrijk om te begrijpen welke bioactieve stoffen in welke zeewiersoorten voorkomen om zo de ideale combinatie in voer of supplementen te kunnen verwerken. Dit kan de spijsvertering en het afweersysteem ondersteunen.

Digest Comfort

Zeewier draagt op deze manier bij aan een uitstekende basisconditie en heeft het een direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties van je paard. 

Het supplement Digest Comfort is speciaal ontwikkeld voor paarden met een gevoelige maag of een verstoorde vertering. Door de uniek geselecteerde zeewiermix wordt verzuring in de dikke darm vermindert en verbetert de opname van nutriënten.

 

Auteur: Dr. Hilde Vrancken

Dierenarts