Kennis & Advies

Elk kwartaal hebben we bij Florian een ander thema. In de maanden januari, februari en maart gaan de blogs over het thema Weerstand.

Alles over weerstand

Next gen oerbrok

Next Year, Next Gen voor merrie en veulen

Next year, next gen. Bij de start van het nieuwe jaar beginnen de meeste drachtige merries met het derde trimester van de dracht. Hoog tijd om de drachtige merrie én het verwachte veulen te voorzien in de voedingsstoffen die zij nodig hebben.
Lees meer

Power uit de zee!

Zeewier draagt op deze manier bij aan een uitstekende basisconditie en heeft het een direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties van je paard.
Lees meer
florian-horsefood-starterspakket

De dialoog tussen darmflora en hersenen

Heb je vlinders in je buik gehad? Of ben je misselijk van angst? Of heb je een knoop in je maag van de zorgen? Dan herken je vast wel dat je soms vaker naar de wc gaat.
Lees meer

Mycotoxines, een onzichtbaar gevaar!

Mycotoxines zijn gifstoffen geproduceerd door schimmels. Het zijn kleur-,geur- en smaakloze stoffen die de gezondheid van je paard ernstig kunnen schaden.
Lees meer
florian-horsefood-supplementen

Wat heeft mijn paard op zijn lever?

Gele slijmvliezen, een doffe vacht, verminderde eetlust, koliek, lusteloosheid en vermageren kunnen symptomen zijn die voorkomen bij problemen met de lever.
Lees meer

Waarom krijgen paarden maagzweren?

Schokkend maar waar. Recente studies tonen aan dat meer dan de helft van de paarden maagzweren heeft.
Lees meer
florian-horsefood-gemixt-ruwvoer

Alarm in de Darm

Een darmflora in goede conditie levert dagelijks topprestaties, het houdt ons paard gezond en energiek en is onmisbaar voor een goed functionerend immuunsysteem. 
Lees meer

Een goed immuunsysteem start in de darmen

Het belang van een goed immuunsysteem voor het paard.
Lees meer
De winter komt er weer aan, de paarden staan weer op stal. De wisseling in dit jaargetijde heeft vaak veel invloed en er moet weer gezocht worden naar een nieuwe balans.

Balans

OptiFlor diarree bij paarden

Optimale bescherming en herstel van de darm

Bij paarden komt diarree regelmatig voor, het is een teken dat er iets niet in orde is met de vertering. Doordat de darminhoud te dun is passeert deze te snel en worden water en voedingsstoffen slechter opgenomen.
Lees hier verder
Maagzweer, maagzweren, voorkomen is beter dan genezen

Maagzweren voorkomen

Er is “iets” met je paard maar je kunt niet echt bepalen wat dit “iets” precies is. Zijn prestaties worden minder, hij eet minder goed. Hij begint zelfs een beetje mager te worden en een doffe vacht te krijgen.
Lees hier verder
Paard in balans door zeewier

In balans door zeewier?

Maar is zeewier dan ook zo goed voor paarden? Zeewier is een ideale bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat zeewier vezels en vele bioactieve ingrediënten die verschillende positieve effecten hebben op de gezondheid.
Lees hier verder
Detox, detoxen paard, leverproblemen, ondersteun de lever met detox

Detoxen, de lever in balans

Detoxen of ontgiften is een term die gebruikt wordt voor het reinigen van het lichtaam. Het lichaam van het paard ondoet zich van afvalstoffen en gifstoffen. De lever speelt hierin een belangrijke rol.
Lees hier verder

De darm in Balans

Een darmflora in goede conditie levert dagelijks topprestaties, het houdt ons paard gezond en energiek en is onmisbaar voor een goed functionerend immuunsysteem. 
Lees hier verder
Vakantiepauze, rust na wedstrijden en meer

Rust

When you need the Xtra Mile – Ketonen geven je vleugels

Ken je dat gevoel? Je rijdt de ring in en het lijkt wel alsof je paard niet meer vooruit komt. Ketonen maken het verschil!
Lees hier verder

Supersnel herstel

Tijdens inspanning is er een natuurlijk verlies aan vocht en elektrolyten via het zweet. Deze elementen zijn echter essentieel voor het weefselherstel en een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel.
Lees hier verder

Contact

Neem contact op via het formulier
of bekijk onze verkooppunten.