Kennis & Advies

De laatste actuele Florian blogs

Nieuws

Blog Chaja Voest

Gastblog Chaja Voest: Een paard is geen auto

Een paard is geen auto. Hij heeft geen motor die je af kunt laten stellen in de garage, geen perfecte bandenspanning en een ‘quick fix’ bestaat over het algemeen niet. Lees hier de gastblog van Chaja Voest, van Freestyle Academy Emiel Voest.
Artikel lezen
florian-horsefood-blog-ruwvoermix-zomer-paard

Waarom juist in de zomer ook ruwvoermix voeren?

het verstrekken van een vezelrijk rantsoen is van cruciaal belang voor de gezondheid en het welzijn van je paard. Door te zorgen voor een gevarieerde vezelstructuur en het vermijden van plotselinge veranderingen in het rantsoen, kun je de spijsvertering van je paard ondersteunen en bijdragen aan een gezonde darmflora. Vergeet niet dat een gezonde spijsvertering...
Artikel lezen

Word nu member en spaar voor Exclusieve Kortingen!

Vanaf nu kun je sparen voor exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen. Het is onze manier om onze waardering voor jouw loyaliteit te tonen en je winkelervaring nog aangenamer te maken. We zijn verheugd om dit spannende programma te lanceren en we kunnen niet wachten om je te vertellen hoe je ervan kunt profiteren.
Artikel lezen
Over veulens, jonge paarden & volwassen paarden

Groei

florian-horsefood-blog-graan-voeren-paard

Mogen we nog granen voeren?

Graanvrij voeren kan zinvol zijn wanneer je paard een stofwisselingsziekte heeft, weinig activiteit heeft of snel last heeft van overgewicht. Wanneer je een gezond en actief paard granen voert, dan is dat geen enkel probleem.
Artikel lezen
florian-horsefood-sporten-of-in-de-wei-blog

Intensief sporten of lekker op de wei = ViMi erbij!

Hoe kies je nu de geschikte aanvulling voor jouw paard? De belangrijkste mineralen zijn kalium , calcium, fosfor en natriumchloride. Daarnaast heb je ook spoorelementen. Deze heeft het lichaam in mindere mate nodig en koper, zink en selenium zijn hier de voornaamste.
Artikel lezen
florian-horsefood-ongedierte-op-stal-blog

Kleine beesten, grote problemen

Paarden kunnen last krijgen van sufheid, diarree, milde koliekverschijnselen maar ook abortus bij de drachtige merrie kan voorkomen.
Artikel lezen
florian-horsefood-detox-paard-blog

Detoxen, zo doe je dat (niet)

We horen en lezen er best veel over in deze tijd van het jaar: detoxkuren voor je paard. Maar wat betekent dat nu precies? Wat is de reden om een detox te doen? En wanneer is hiervoor het geschikte moment?
Artikel lezen
florian-horsefood-spieren-paard-blog

Spieren voor plezier!

Het goed functioneren van de spieren is voor elk paard van groot belang. Een paard met een goede spieropbouw zal makkelijker bewegen en meer uithoudingsvermogen hebben. Zowel ruiter als paard zullen daardoor meer plezier in het werk hebben.
Artikel lezen
florian-horsefood-gras-paard-blog

Laat het gras maar groeien!

De lente is in het land, de dagen worden langer, de zon schijnt en het gras gaat groeien. Fijn voor mens en dier! Toch brengt dit ook risico's met zich mee.
Artikel lezen
florian-horsefood-veulen-paard-blog

Het mooiste moment van het jaar

Na bijna een jaar wachten is het meest speciale moment aangebroken; de geboorte van een veulen. Het blijft een wonder om mee te maken.
Artikel lezen
Vakantiepauze, rust na wedstrijden en meer

Rust

florian-horsefood-xforce-blog

When you need the Xtra Mile – Ketonen geven je vleugels

Ken je dat gevoel? Je rijdt de ring in en het lijkt wel alsof je paard niet meer vooruit komt. Ketonen maken het verschil!
Lees hier verder
florian-horsefood-herstel-paard-na-inspanning-blog

Supersnel herstel

Tijdens inspanning is er een natuurlijk verlies aan vocht en elektrolyten via het zweet. Deze elementen zijn echter essentieel voor het weefselherstel en een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel.
Lees hier verder
De winter komt er weer aan, de paarden staan weer op stal. De wisseling in dit jaargetijde heeft vaak veel invloed en er moet weer gezocht worden naar een nieuwe balans.

Balans

florian-horsefood-optimale-bescherming-blog

Optimale bescherming en herstel van de darm

Bij paarden komt diarree regelmatig voor, het is een teken dat er iets niet in orde is met de vertering. Doordat de darminhoud te dun is passeert deze te snel en worden water en voedingsstoffen slechter opgenomen.
Lees hier verder
florian-horsefood-maagzweren-voorkomen-blog

Maagzweren voorkomen

Er is “iets” met je paard maar je kunt niet echt bepalen wat dit “iets” precies is. Zijn prestaties worden minder, hij eet minder goed. Hij begint zelfs een beetje mager te worden en een doffe vacht te krijgen.
Lees hier verder
florian-horsefood-balans-zeewier-blog

In balans door zeewier?

Maar is zeewier dan ook zo goed voor paarden? Zeewier is een ideale bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat zeewier vezels en vele bioactieve ingrediënten die verschillende positieve effecten hebben op de gezondheid.
Lees hier verder
florian-horsefood-detoxen-blog

Detoxen, de lever in balans

Detoxen of ontgiften is een term die gebruikt wordt voor het reinigen van het lichtaam. Het lichaam van het paard ondoet zich van afvalstoffen en gifstoffen. De lever speelt hierin een belangrijke rol.
Lees hier verder
florian-horsefood-darm-in-balans-blog

De darm in Balans

Een darmflora in goede conditie levert dagelijks topprestaties, het houdt ons paard gezond en energiek en is onmisbaar voor een goed functionerend immuunsysteem. 
Lees hier verder
Elk kwartaal hebben we bij Florian een ander thema. In de maanden januari, februari en maart gaan de blogs over het thema Weerstand.

Alles over weerstand

Voeding en Zomerexceem bij Paarden: Een Diepgaande Analyse

Ontdek de essentiële relatie tussen voeding en zomerexceem bij paarden. Leer hoe een uitgebalanceerd dieet de symptomen kan verminderen en de gezondheid van je paard kan ondersteunen. Klik hier voor waardevolle inzichten en praktische tips!
Lees meer
Zomereczeem

Zomereczeem: als het kriebelt…

Zomereczeem is een erg vervelend probleem. Veel paarden hebben er last van maar gelukkig kan je een aantal maatregelen nemen om de schade te beperken. Lees in deze blog meer over de oorzaken van zomereczeem en wat je als eigenaar kunt doen om de jeuk te verminderen.
Lees meer
VitaFlor, Vitale darmflora

VitaFlor, voor een vitale darmflora

Een vitaal paard met de VitaFlor door een gezonde darmflora. Als extra steuntje in de rug hebben we naast onze digest comfort en golden herbs een nieuw product in onze finest enrichement lijn opgenomen. Dit ter optimalisering van de darmgezondheid en versterking van het immuunsysteem.
Lees meer
florian-horsefood-first-care-blog

Hulptroepen voor maag en darmen

De ingrediënten van de Florian First Care muesli zijn echte hulptroepen voor de maag en darmen van het paard. Lees in deze blog meer over de ingrediënten van de First Care.
Lees meer
florian-horsefood-next-gen-blog

Next Year, Next Gen voor merrie en veulen

Next year, next gen. Bij de start van het nieuwe jaar beginnen de meeste drachtige merries met het derde trimester van de dracht. Hoog tijd om de drachtige merrie én het verwachte veulen te voorzien in de voedingsstoffen die zij nodig hebben.
Lees meer
florian-horsefood-power-uit-de-zee-blog

Power uit de zee!

Zeewier draagt op deze manier bij aan een uitstekende basisconditie en heeft het een direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties van je paard.
Lees meer
florian-horsefood-de-dialoog-blog

De dialoog tussen darmflora en hersenen

Heb je vlinders in je buik gehad? Of ben je misselijk van angst? Of heb je een knoop in je maag van de zorgen? Dan herken je vast wel dat je soms vaker naar de wc gaat.
Lees meer
florian-horsefood-micotoxines-blog

Mycotoxines, een onzichtbaar gevaar!

Mycotoxines zijn gifstoffen geproduceerd door schimmels. Het zijn kleur-,geur- en smaakloze stoffen die de gezondheid van je paard ernstig kunnen schaden.
Lees meer
florian-horsefood-digest-comfort-blog

Wat heeft mijn paard op zijn lever?

Gele slijmvliezen, een doffe vacht, verminderde eetlust, koliek, lusteloosheid en vermageren kunnen symptomen zijn die voorkomen bij problemen met de lever.
Lees meer

Contact

Neem contact op via het formulier
of bekijk onze verkooppunten.