Power uit de zee!

florian-horsefood-power-uit-de-zee-blog

Power uit de zee!

De schat van de zee, zeewier! Zeewier wordt al eeuwenlang gegeten door de mens. Meer dan 10.000 jaar geleden gebruikten de Chinezen het al bij schildklierzwelling. De oude Romeinen gebruikten zeewier bij gewrichtsproblemen.

Zeewier voor paarden

Maar is zeewier ook goed voor je paard en zijn alle zeewiersoorten hetzelfde? Zeewier is een ideale bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Zeewier bevat daarnaast vezels en vele bioactieve ingrediënten die verschillende positieve effecten hebben op de gezondheid en de prestaties van je paard.

Zeewiersoorten

Er zijn heel veel zeewiersoorten die onder verschillende omstandigheden in verschillende delen van de wereld groeien. We kunnen al deze soorten in drie hoofdcategorieën onderverdelen: groene, rode en bruine. Het is belangrijk om te begrijpen welke bio actieve stoffen in welke zeewiersoorten voorkomen om zo de ideale combinatie in voer of supplementen te kunnen verwerken. Dit kan de spijsvertering en het afweersysteem ondersteunen.

Zeewier draagt op deze manier bij aan een uitstekende basisconditie en heeft het een direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties van je paard. Florian Horsefood werkt met een unieke combinatie van verschillende zeewiersoorten in Digest Comfort en Golden Herbs. Nieuwe producten met zeewier zijn in ontwikkeling en worden op zeer korte termijn verwacht.

Auteur: Hilde Vrancken

Veterinair specialist