VitaFlor, voor een vitale darmflora

VitaFlor, Vitale darmflora

Vandaag vertellen we jullie graag over de introductie van ons nieuwe product: De VitaFlor! Bescherm de gezondheid van jouw paard door de spijsvertering te ondersteunen en het immuunsysteem te versterken. 

Een sterke immuniteit is belangrijk voor je paard. Het immuunsysteem is een onzichtbare bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals virussen, bacteriën, schimmels of parasieten. Het immuunsysteem is onzichtbaar leger aan verschillende witte bloedcellen, elk met een eigen functie, en staat constant paraat om het lichaam te verdedigen.

Het belang van een Vitale darmflora

De darmen vormen het grootste immuun orgaan van het lichaam. 80% van alle immunologische cellen die schadelijke ziekteverwekkers van buitenaf opsporen bevinden zich in de darmen.

Er zijn eveneens miljarden bacteriën actief in de darmen. Deze bacteriën noemen we de darmflora. Darmflora speelt een cruciale rol in de regulatie van het immuunsysteem. Voor een goed functionerend immuunsysteem is een gezonde darmflora onmisbaar. Een paard met een goede weerstand is minder vatbaar voor allerlei infecties en zal ook sneller herstellen als hij toch ziek wordt.

Hoe ondersteun je een goede darmflora?

Alle ruwvoermixen van Florian ondersteunen een goede darmflora door het aanbieden van een uitgebalanceerde variatie aan vezels. Bovendien gebruiken wij in onze ruwvoermixen, muesli ’s en oerbrokken een variatie aan functionele ingrediënten die het gevoelige spijsverteringsstelsel van het paard beschermen. Bijvoorbeeld met stoffen die het maagzuur bufferen, stoffen die een beschermlaag leggen op slijmvlies van maag en darmen en stoffen die de glucose opname in de dunne darm reguleren. De meest innovatieve bescherming voor mycotoxines, prebiotica zoals unieke zeewierblends en speciaal voor het paard geselecteerde gisten zitten standaard in de ruwvoermixen, muesli ’s en oerbrokken.

De VitaFlor – ons nieuwste product

Als extra steuntje in de rug hebben we naast onze digest comfort en golden herbs een nieuw product in onze finest enrichement lijn opgenomen. Dit ter optimalisering van de darmgezondheid en versterking van het immuunsysteem.

Ingrediënten van de VitaFlor

VitaFlor bevat fenegriek, een unieke zeewiermix, oesterschelpen en aardappeleiwit. Stuk voor stuk ingrediënten die bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem. Hun functie als bouwsteen voor immuun cellen, antioxidant werking, antimicrobiële en antivirale werking, ontstekingsremmend effect en natuurlijke anabolica (saponinen). VitaFlor kan de gezondheid en de conditie van uw paard aldus optimaal ondersteunen.

Auteur: Dr. Hilde Vrancken

Dierenarts