Hulptroepen voor maag en darmen

florian-horsefood-first-care-blog

De ingrediënten van de Florian First Care muesli zijn echte hulptroepen voor de maag en darmen van het paard. Maar waar heb je deze hulptroepen voor nodig? Een sterke immuniteit is belangrijk voor je paard. Het immuunsysteem beschermt namelijk tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals virussen, bacteriën, schimmels of parasieten. Het immuunsysteem is onzichtbaar maar een leger aan verschillende witte bloedcellen. Deze hebben allemaal een eigen functie en staan constant paraat om het lichaam te verdedigen. 

De darmen zijn het grootste immuun orgaan

Wist jij dat de darmen het grootste immuun orgaan van het lichaam vormen? 80% van alle immunologische cellen die schadelijke ziekteverwekkers van buitenaf opsporen bevinden zich in de darmen. Er zijn eveneens miljarden bacteriën actief in de darmen, deze bacteriën noemen we de darmflora. De darmflora speelt een cruciale rol in de regulatie van het immuunsysteem.

Hulptroepen voor de maag en darmen:

De ingrediënten van de Florian First Care muesli zijn echte hulptroepen voor de maag en darmen van het paard.

Zemelen hebben een laag zetmeelgehalte en een hoog vezelgehalte, hierdoor wordt de spijsvertering positief gestimuleerd. 

Haver: Er gekozen voor een glutenvrije zetmeelbron in de vorm van haver. Dit graan bevat veel vitaminen en mineralen. Door het hoge gehalte aan unieke en oplosbare beta-glucanen werkt haver cholesterol verlagend. Haver heeft een regulerend effect op de hoeveelheid insuline en glucose in het bloed. De haverkorrel is bovendien het enigste graan wat olie opstapelt in zijn zaden. Haver bevat dus heel wat gezondheid bevorderende componenten.

Saccharomyces cerevisiae: is een gist die bewezen effectief is bij paarden voor het ondersteunen van de fermentatie en het remmen van darmverzuring.

Appelpulp: Ten slotte krijgt de darmflora nog een oppepper door de toevoeging van gedroogde appelpulp. De aanwezige pectine zorgt voor een optimale pH-waarde in de darmen wat de ontwikkeling van een goede darmflora stimuleert. Daarnaast heeft pectine een groot waterbindend vermogen wat paarden met diarree of mestwater kan helpen.

First Care kan droog maar ook als slobber gevoerd worden.

Auteur: Dr. Hilde Vrancken

Dierenarts