Paarden gezonder laten eten

Paarden gezonder laten eten. In de maatschappij is een enorme verdeeldheid. Het is links of het is rechts, het is goed of fout, het is zwart of wit en een weg in het midden lijkt niet meer te bestaan. Ook in de paardenhouderij zien we dit gebeuren. Maar zouden we het ook niet anders kunnen zien?

Laten we ervan uitgaan dat een ieder één ding gemeen heeft: iedereen wil dat zijn of haar paard zich goed voelt! Of je nu een keer per week in het bos rijdt, grondwerk met je paard doet, actief bent in de landelijke sport of zelfs in de topsport. We willen uiteindelijk allemaal hetzelfde. Het grote probleem ontstaat bij dat ieder voor zijn/haar paard denkt en daarbij denkt dat hij/zij het optimale doet en dat iedereen het daarom ook zo moet doen. Kunnen we dit niet beter loslaten? Elke situatie is anders en iedereen zal het beste doen wat in zijn/haar mogelijkheden ligt. Of dit nu gaat om kennis of empathie, een ieder moet de mogelijkheid hebben om zich te ontwikkelen en daarbij fouten te maken. Wij van Florian Horsefood zouden deze verdeeldheid graag verminderen en we willen ervoor zorgen dat we samen gaan denken en een oordeelloze discussie creëren. Het enige waar wij in deze discussie een mooie rol van betekenis kunnen hebben, is het stukje voeding in het totale welzijnsplaatje.

Wij willen graag dat de paarden “groente en fruit” eten in plaats van al dat overheerlijke fastfood. Groente en fruit is in onze ogen een variatie op het gebied van vezels en ruwe celstof en dit creëren wij met ons gemixte ruwvoer. De ideale basis voor ieder rantsoen, lekker gezond!

Dus of je nu graag met je paard bent, samen met je paard in actie bent in de topsport of alles wat daar tussenin zit: Florian gemixte ruwvoeders zorgen ervoor dat je paard gezonder gaat eten!