Lekker gezond

Gemixt ruwvoer, lekker gezond. Een mooie slogan, maar wat zegt het nu eigenlijk? We kennen allemaal nog wel de eerste keer dat we spruitjes moesten eten, toen we klein waren. Niet lekker, wel gezond. Bij de meeste zullen de spruitjes in de loop van de tijd lekkerder zijn geworden, dan wordt het dus ‘Lekker gezond’.

Als we kijken naar het voeren van de paarden, dan zien we dat er vaak veel ‘lekkernijen’ gevoerd worden. De meeste paarden vinden kuil lekkerder dan hooi, maar is dit ook beter? Wij denken van niet, want hooi komt door het hogere droge stof gehalte en doordat het basisch is, in onze ogen beter in de buurt bij de natuurlijke behoefte van het paard.

Als we nu enkel hooi voeren met daarbij wat krachtvoer? Dan is het hooi als ruwvoer een eenzijdig rantsoen en dan heeft je paard maar 1 bron van vezels en ruwe celstof. Daarom kiezen wij ervoor om meer ruwvoeders te mengen, wat zorgt voor een gemixt ruwvoer. Door de grotere variëteit in vezels en ruwe celstof, zal er een meer gevarieerde vertering plaats vinden in de blinde en dikke darm. Daarom is in onze ogen gemixt ruwvoer de ideale basis van ieder rantsoen!

Naast de verschillende vezel en ruwe celstofbronnen zit er in onze ruwvoer producten een olie verwerkt. Er is bewust gekozen voor een olie, om het ‘lekker gezond’ te houden. Olie is namelijk een hele goede energiebron voor paarden: het geeft energie uit vet, wat veel energie geeft waar een paard goed op kan functioneren. De keuze om het echt lekker te maken met een suikerachtig product erdoorheen hebben wij laten varen, om ook echt ‘lekker gezond’ te kunnen zijn. Wij willen met onze gemixte ruwvoeders het groente en fruit voor de paarden zijn. Als basis van ieder rantsoen. Daarnaast raden we aan om het rantsoen aan te vullen met droog hooi, zodat je paard dagelijks voldoende ruwvoer binnen krijgt (ca. 1,5-2% van het lichaamsgewicht in droge stof).

Dus wil je ook dat je paard lekker gezond kan eten, kies dan voor een gemixt ruwvoer als basis van het rantsoen!