Wat gebeurt er als mijn paard eet?

florian-horsefood-wat-gebeurt-er-blog

Het verband tussen voeding en prestatie

Het is inmiddels algemeen bekend dat er een verband bestaat tussen voeding en prestatie. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat er duidelijke verbanden te leggen zijn tussen voeding en stress, immuniteit, gezondheid en prestaties.

Wat gebeurt er als mijn paard eet? 

Wist je dat elke maaltijd een reeks van reacties veroorzaakt in het lichaam? Het bekendste proces is die van vertering en het proces van absorptie van voedingsstoffen.

Veel minder bekend is de postprandiale ontsteking. Postprandiale ontsteking is een milde ontstekingsreactie in de darmen. Misschien schrik je hiervan maar dit is een heel normaal proces. Het is echter wel belangrijk dat er gelet wordt op de mate van ontstekingen. De mate van ontsteking bepaalt de werking van de darmen en de manier waarop energie uit voeding gehaald kan worden. Is er geen goede regulatie? Dan kan dit leiden tot spierkatabolisme en een gebrek aan eetlust. 

Bij Florian Horsefood selecteren we alleen ingrediënten met een bewezen werking. Ons uitgangspunt; het optimaliseren en bijdragen aan het welzijn, de gezondheid en de prestaties van het paard door een goede verteerbaarheid van voeding.

Florian heeft producten ontwikkeld die een variatie aan vezels bevatten waardoor de verteerbaarheid wordt gestimuleerd. Lees hier meer.

Auteur: Hilde Vrancken

Veterinair specialist